четвъртък, 30 октомври 2014 г.

Продукти Easy reefs от Fitoplancton marino S.L. (Испания)

Ентусиазъм...
Страст...
Взискателност...
Високотехнологични и качествени съставки 
се консолидират във
 Fitoplancton Marino SL,
 световния лидер в производството на морски микроводорасли.



        
Fitoplancton marino S.L. е основана през 2002 година. След близо три годишна усилена подготовка, през 2005 година започва активно производство  на микроводорасли и продукти получени от морски фитопланктон. Повечето от тях имат конкретна цел: да служат, като храна за други морски видове,  най-вече за  рибните аквакултури. Скоро след това се откриват нови работни линии фокусирани за производство на храни за други морски видове - миди, безгръбначни, както и за корали в рифовите аквариуми.
Казано накратко, Fitoplancton marino е компания, посветена на производството на микроводорасли за аквакултури, аквариуми, козметика и  за човешка консумация. Фирмата е лидер в предлагането и на консултански услуги на много компании, от сектора на аквакултурите.

Fitoplancton marino първи въвеждат на пазара продукт от лиофилизирани морски микроводорасли с търговската марка Easy Algae.
  
Какво представлява лиофилизацията и какви са нейните предимства?
Това е процес, при който се извлича водата от клетките без да се променя микроструктурата и физикохимичните свойства на биомасата в тях. Извършва се във вакумни камери при температури около 100 градуса под нулата, в които се поставят замразени проби. Водата в клетките се изпарява, като преминава в газообразно състояние без да преминава през течна фаза. По този начин клетките се запазват непокътнати, без увредена клетъчна стена и органели. След рехидратацията на лиофилизирани продукти, хранителната стойност и органолептичните качества са същите, като тези на пресен продукт. Освен това отпада необходимоста от съхраняването им в хладилник!

Истинска революционна новост в акваристиката са продуктите от серията EasyDose - суспензия от морски микроводорасли в гел от морски минерали, които могат да се съхраняват при стайна температура в продължение на 18 месеца.

Морският фитопланктон се смята за "супер храна", тъй като тя съдържа витамини, есенциални мастни киселини (EPA, DHA, ARA и GLA), незаменими аминокиселини, протеини, въглехидрати, минерали и биологично активни вещества участващи в различни метаболитни процеси при всички живи същества, включително и морските организми.
Фитопланктона е в основата на хранителната верига във водните екосистеми и служи за храна на по-висшите организми, като зоопланктон, корали, перести червеи, горгонии, тридакни и др. филтърно хранещи се организми.
Повече за храненето на коралите и значението на фитопланктона за тях може да прочетете тук (линк).
Освен еднократните дневни дози на Easybooster 14 и 28 , Easybooster 25 предлага удобна възможност за автоматизирано подаване на фитопланктонна минерална суспензия към рифовия аквариум, като се използва перисталтична (дозираща) помпа по начина показан на снимката по-долу:

Иновативните bag-in-box опаковки на Easydose Prof дават възможност за автоматизиране на храненето чрез използването на дозиращи помпи.
Тъй като опаковката не позволява навлизането на кислород и влага в продукта, срокът на годност се запазва след отварянето до датата указана върху опаковката, който за някои продукти е 2 години.


Уникална е иновативната храна Masstick за балансирано и естествено хранене на всеядни морски риби и безгръбначни. В нейния състав влизат различни природни съединения и суровини,  всички получени чрез високотехнологични методи във Fitoplancton marino SL.
Masstick съдържа само суровини от морски произход!
Не съдържа атрактанти, изкуствени консерванти или синтетични продукти! 

Повече за храната може да прочетете тук.

Пълна гама на продуктите Easy reefs, както и техните цени може да видите от тук.

За допълнителна информация може да посетите сайта на компанията: easyreefs.com

В нашата дейност, непрекъснато се стремим да предлагаме продукти и услуги, които да разширяват възможностите за избор пред нашите клиенти. Като официални вносители на Easy reefs за България се надяваме да добавим към морското хоби още няколко "бонус точки", с които се надяваме родните любители успешно да преминат на "по-горно ниво". Не само да имат процъфтяващи морски аквариуми и здрави обитатели, но да мечтаят, да правят планове, опити и най-вече да постигат успехи в развъждането на някои от тях...


Няма коментари:

Публикуване на коментар